sobota 31. května 2014

Makej jak o život a pak se těš!

Krásné ráno přeji!
Dnes mám chvilku čas, tak jsem se rozhodla tady zase něco zbytečného žvátnout :D
Před měsícem jsem vyřadila domácí cvičení a vrhla se do víru posilovny. Božíčku, miluju to :) 3x týdně posilka, občas k tomu na konci tréninku hodím kardio, a 1x týdně HIIT. Baštím si opravdu famózně, miluju IF :) Ze začátku to sice byly shony a vlastně až teď tento týden jsem našla rovnováhu, kdy opravdu ztrácím tuk a začínám se rýsovat. Hálelujá! Ale teď už k tomu, o čem vám chci dnes psát..


Myslela jsem si, že když se začnu stravovat podle leangains, mé chutě k přejídání zmizí. Noo chvilku tomu tak bylo, ale jelikož jsem měla špatně vypočítaná makra, jedla jsem jak kulturista. Pro mě bohužel nebyly odměnou svaly, ale tuky :D Pak také dva víkendy za sebou u babičky udělaly své, neměla jsem žádnou sebekontrolu! A tam jsem si řekla dost.
Díky skupině na fb IIFYM, jsem poznala teď už mého kamaráda. Píšeme si každý den a vlastně jen o jídle a o tom jak jsme ten den cvičili, jestli jsme zhřešili nějakým nezdravým jídlem a tak. Také to byl on, kdo mi vypočítal správná makra a vlastně mi pořád a dokola radí a uklidňuje mě, že když se mi ta proteinová tyčinka vešla do maker, tak je to v max. pořádku :D Nooo a díky němu a samozřejmě sobě! Jsem si to přerovnala v hlavě, sedla jsem si před zrcadlo a promluvila si do duše, jestli mi to opravdu za to stojí, přejíst se, potom se za to nesnášet a posunout se tím vždy zase o krok zpátky v mých snech za krásnou a pevnou postavou. A světe div se, ono to funguje!
Od té doby na sobě opravdu makám. Nevynechám žádný den v posilovně, přidávám si i cviky navíc a když mi ten den posilovna nevyjde, dám si alespoň HIIT trénink a posilovnu nahrazuji hned další den. Prostě žádné výmluvy! Také jím čistě a zdravě, miluju zdravé pečení, takže opravdu netrpím a peču si muffinky a lívanečky... a zrovna dnes po tréninku bude zdravý ovesný štrůdl :) Ale nemám vůbec žádné chutě na sladké! A víte proč?
Protože jsem si určila termín cheat day. Ano. Opravdu na sobě makám a užívám si, jak se mi každým týdnem mění postava k lepšímu, jsem nabitá pozitivní energií a hlavně se těším na každé mé zdravé jídlo :) Opravdu jsem si nemyslela, že když si ted slavný den opravdu naplánujete, najednou vás něco začne hnát dopředu. Máte se na co těšít, odměníte se za ten kus dřiny! Já jsem si ho naplánovala na 27.6. 2014, takže za měsíc. :) Je to z toho důvodu, že se nejspíš uspořádá sraz naší rodiny z celé ČR, budou se slavit narozeniny, svátky, promoce a vůbec to bude možná naposledy, kdy se budeme moci sejít takhle všichni :) A takový den je vyjímečný. Sraz bude v Krkonoších a jelikož bydlím dost daleko (6h autem cesty) pěkně jsem si naplánovala všechny dobrůtky na cestu v autě :D

  • Upeču si nefalšovaný, náš domácí štrůdl a povidlové buchty- mé dvě skutečné lásky ♥
  • Určila jsem si krabici na tento slavný den, kam budu házet veškeré dobroty, kde nebudou chybět:
Marcipánová rittersportka, milka oreo, zlaté polomáčené ♥ DELI, kinder bueno a kinder čokoládičky! Marcipán v čokoládě, rozinky v čokoládě! Cookies oříškové, Zuzanky z Lídlu, které chci už tak dlouho ochutnat :D Mars, snickers, bounty, perníčky s ovocnou náplní! A čokoládový donut z Lídlu, bílá Milka, možná sušenky Oreo...

No heleďte...bude toho hafo a mým plánem je vždy, když půjdu do obchodu a uvidím něco ve slevě, to tam šoupnout a hodit do krabičky :D Je to až za měsíc a když si vezmu, že teď na sobě opravdu pracuju a budu pracovat i nadále, jeden takovýhle den si musím nutně dopřát a byl by hřích si na takovéhle události nic nedat! :) Samozřejmě až dojedeme do Krkonoš, pevně doufám, že budou napečené další dortíky a jiné laskominky, ať ten svůj six pack, který se pěkně klube pořádně šoknu :D
Nepočítám s tím, že vše, co si koupím do krabičky sním. To by mě asi zabilo, i když uvidím! :D Ale...19.7. mám narozeniny a to jsem se rozhodla také si pořádně užít. Takže to, co nepadne za vlast koncem června, padne na narozky :D A pak až do října nebude pěkně nic, zase jen makačka a nanejvýš zdravé pečení a kašičky ♥ protože v říjnu letím na 3 týdny do Mexika a tam moc nepočítám s tím, že bude možnost jíst úplně čistě. Takže si dám takovou očistnou kůru skoro 3měsíční :)

Nutno poznamenat, že na takový cheat day, který plánuji je pro mne skoro nutné držet den před tím 24h půst. Prostě totální očista organismu a den po cheat day už zase pěkně začít jíst zdravě, své 2 porce a hned jít cvičit. Ale bude to stát za to! Luky (můj kamarád jak jsem zmiňovala výše) to takto také dělá a spoustu lidí ve skupině IIFYM drží půst 24h před cheat day úplně běžně, jsou tam i takoví borci, kteří jsou schopni nejíst opravdu několik dní a chválí si to. Ale takový blázen já zatím  nejsem :D

Každopádně chápu, že tu budou názory ohledně toho, že to třeba není správné, ale věřte, že to tak dělá spousta lidí a když celé měsíce jedete tvrdě, takováhle odměna stojí za to. A když si vezmu, že od té doby, co mám tento den určený, mám úžasnou motivaci, nic mě nezastaví a nemám chuť hřešit? No co víc si mohu přát? :) 

Teď se opravdu cítím šťastná a těším se jak malé dítě :D Ale hlavně...mám obrovskou MOTIVACI a jsem na sebe opravdu pyšná, jakým směrem se teď ubírám a nějaké záchvatové přejídání mi teď může políbit víte co. Každé své jídlo si užívám a vůbec mě nějaké přejídání nepřepadá. Jupí jou!
Tak jsem se vám tu zase pěkně vyzpovídala, jestli jste dočetli až sem, moc vám děkuju :) A já si jdu upéct rýžový nákyp, tak!

4 komentáře:

  1. To je paráda, že se cítíš takhle skvěle a přeji Ti, ať to vydrží :)) Evidentně jsi se našla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuu, jo asi máš pravdu, našla :) Jedu ted na 110% a těším se na ty dobrůtky + miluju IF a mé zdravé jídlo :) Je to ted opravdu paráda :)

      Vymazat
    2. Já právě o IF začínám čím dál tím víc uvažovat, protože jsem zjistila, že mi daleko víc vyhovují větší porce 3-4x denně, než každé 2 hodiny něco malého. Pak jsem akorát rozmlsaná a nikdy nemám dost:D

      Vymazat
    3. přesně proto jsem šla do IF :) Netahám všude milion krabiček a přes den vůbec jídlo řešit nemusím :) Najím se ve škole s ostatními nebo s rodinou (oběd) a pak po tréninku kolem 18-19:30 večeře a je mi fajn :) a je toho toliiiik! Hlavně ty kašičky, to jsou porce, že to jim klidně i hodinu :3 Prostě fakt je to super :)

      Vymazat