pátek 19. prosince 2014

Zpátky do Mexika!

Krásný páteční večer :)
Ne, bohužel nejedu zpátky do Mexika. Ale na instagramu jste si psali o obsáhlejší článek a jelikož jsem teď marod, rozhodla jsem se vám toto přání konečně splnit.



Odjížděli jsme někdy ve 2 v noci, totálně jsem nevěděla, co v tom kufru vlastně mám. :D Hlavní bylo, že jsem měla peníze a pas, další věci jsem neřešila. Vůbec jsem jet nechtěla, důvody si nechám pro sebe :) Přece jen 3 týdny někde v cizině, v maturitním ročníku... brala jsem si s sebou i učení, ale asi víte, jak to dopadlo. Akorát jsem si ničila tím taháním učebnic v batohu záda a učila jsem se za ty tři týdny asi 4x :D A úplně zbytečně :D
Cesta do Mexika nám trvala cca 27h. A časovým posunem jsme neměli vůbec noc, takže jsme nespali. Vůbec.




V Mexiku na letišti jsme se pomalu ani nerozkoukali a už jsme byli v autobuse a mířili do našeho prvního hotelu. Ztratila se nám jedna harmonika a trumpeta, trumpetu už kamarád nikdy neviděl, harmonika po pár dnech přiletěla pomalu na dvě části :D Celé tři týdny jsme nejedli skoro nic jiného než kuře s rýží, což už nám vážně lezlo ušima. Ale byly i dny, kdy jsme měli výborné tortilly, nachos a různé mexické specialitky :) Také hotely se svou kvalitou dost lišily. Jednou jsme měli all inclusive a druhý den jsme skončili např. v hotelu, který byl zrekonstruován z kravína :D Ale i tyhle změny měly své kouzlo :)






Také ve většině hotelů jsme spali na pokojích s různým hmyzem, jako např. se škvory nebo se šváby :D Další supr věc :D Ale jelikož jsme občas ani nespali, max. třeba 3h a v našich občas veselých stavech, jsme ani nějaké spolubydlící na pokojích v podobě škvorů, nevnímali :D
U moře jsme byli jen 2x, já jen jednou, protože moje harmonika byla také rozbitá, takže jsme ji s kamarádem jedno odpoledne místo moře opravovali.







Každý den jsme měli koncert, snad jen 2 nebo 3 dny jsme měli volno. Takže když byl na hotelu bazén, užívali jsme si odpočinku u bazénu. Občas dokonce vykouklo i sluníčko! :D Asi si myslíte, že v Mexiku jsou všude jen kaktusy a suchá tráva, ale jelikož jsme procestovali celé Mexiko, ve většině měst bylo všude zeleno, hory, pralesy a docela i zzzzima. Snad jen na začátku zájezdu jsme hráli ve městě, kde bylo večer kolem 21h večer 40 stupňů. Jinak jsme spíš mrzli. Já jsem si vzala jen pár tenkých svetříků pro případ nouze a jedny džíny, pár legín. A k mému údivu jsem každý večer měla na sobě všechny legíny, džíny, několik svetrů, bundu a ještě tenkou deku, kterou jsem vzala vážně "jen pro případ" :D







Koncerty se nám vážně dařily, vždy jsme měli obrovský aplaus. Několikrát jsme hráli ve městech, kde byla opravdu ohromná kosa a jelikož jsme hráli jen v tenkých našich souborových tričkách, hodně z nás to odmarodilo. A co vám budu povídat, i střevní problémy postihli snad nás všechny. :D Také náš autobus utrpěl pár škod- jako např. proražené sklo větví- samozřejmě u mého místa, takže jsme s mou spolusedící skoro celý zbytek zájezdu seděly na střípkách :D Pak jsme zažili i povodeň, kdy zase do autobusu prosakovala voda, samozřejmě zase u našich míst, takže spolusedící měla několik dní totálně promočenou sedačku. Občas nám nefungovala klimatizace, takže jsme umírali horkem a občas jsme zase měli klimatizace plný zuby a mrzli jsme. Prostě jste si nevybrali.
Lidé v Mexiku jsou fajn. Jen jim musíte hned, jak vlezete do obchodu říct, že nejste z Ameriky, jinak jsou schopní vás i zabít. :D Sotva, co se zmíníte o tom, že jste z "Československa" (Česko většinou samostatně neznají) nebo z Evropy, hned jsou s vámi kamarádi, nosí vám k pivu různé nachos, nebo např. okurku s nějakým kořením :)











Také jsem zažila nepříjemné chvilky- jako např. to, když mě 2 hoši na motorce, která jela kolem mě, čapli kabelku a chtěli ujet.. no já se nevzdala, kabelku jsem nepustila a tak ji nakonec pustili oni a já se tím pádem vymrštila do vzduchu a hodila pár salt jako v americkým filmu :D
Ale stálo to za to. A vážně bych se hned vrátila zpátky :) No a to už je asi tak nějak všechno.. vážně nevím, co bych vám tu o tom ještě měla psát, je toho tak moc, že každá chvilka by byla asi na 20 minut čtení, takže takhle vám to bude muset stačit :) Byl to úžasný zážitek a můžu jen doufat, že mě ještě něco takového někdy čeká :)
Přeji vám krásný večer a jen ty nejkrásnější Vánoce! :)

11 komentářů:

  1. Páni, to musel být tedy zážitek! Takové články přesně miluju,protože se dozvím něco o cizích kulturách a zvycích:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No bylo to nádherný :) Sice jsem to dospávala asi 3 týdny ještě po zájezdu, ale stálo to za to :)

      Vymazat
  2. Healthy Portland Food PdxVegan is a choice, a vision, a lifestyle. We are changing how we eat out from the earth, in a responsible and sustainable way that benefits our health. This section is all about healthy lifestyle tips and advice from a dietary point of view. Healthy eating and an active lifestyle are proven methods to reduce your risk of cardiovascular disease.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, závidím ti, musí tam být krásně

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, ty uz nebudes blogovat?

    OdpovědětVymazat