čtvrtek 10. července 2014

Jáhlová bábovka s čokoládou a banánem

Zdravím!
Dumala jsem pěkně dlouho nad tím, jak bych tento svůj výtvor fantazie nazvala.. nakonec jsem se rozhodla pro tu nejmíň zajímavě znějící variantu :D Přece jen jde hlavně o chuť no ne?


Ingredience:

  • 50g jáhlových vloček
  • banán
  • 25g (odměrka) proteinu (já použila s příchutí cookies)
  • vejce
  • špetka jedlé sody
  • 3 kostičky té nejlepší čokolády Schogetten s kokosovou příchutí
  • lžíce medu nebo jiného sladidla
V míse jsem si rozmačkala 1/2 banánu vidličkou, klepla k tomu vajíčko a zamíchala. Pak jen přidala protein a jáhlové vločky a podle konzistence trochu přilila vody. Těsto by mělo být tužší konzistence. :) Nakonec jsem si nakrájela na menší kousky 2 kostičky čokolády, přidala do těsta a přisypala trochu jedlé sody, zamíchala a nechala chvilku odpočívat. Troubu jsem si předehřála na cca 130-140 stupňů (máme horkovzdušnou) a pekla kolem 20 minut :) Podávala jsem s bílým jogurtem, druhou půlkou banánu a skořicí, ovšem tak moc mi to chutnalo bez toho, takže jsem snědla nejdřív jogurt s banánem a až pak samotnou "bábovku" :D 
Med jsem nepřidávala, ale jelikož by to někomu mohlo přijít málo sladké, hoďte ho tam! Nic tím nezkazíte :) Můžete podle chuti přidat oříšky, kakao, kokos nebo i jinou čokoládu :)

celkem 645kcal
B 40g, S 76g, T 18g

Třetí kostičku čokolády jsem si nechala jako ještě lepší sladkou tečku, protože ta čokoláda je opravdu výborná! :) A proč jsem to nazvala vlastně bábovkou, i když to jako bábovka moc nevypadá? :D Chuťově mi to strašně moc připomínalo tu pravou, nefalšovanou bábovku od maminky či babičky, plnou oleje, bílé mouky a cukru (jak já jí miluju :D) A byla jsem vážně mile překvapená, jak moc se to právě této dobrotě podobalo! A jen ze zdravých surovin? No neberte to! Takže s chutí do toho a dobrou chuť, pokud právě obědváte :)

9 komentářů:

  1. název supr. a bábovka taky :)

    OdpovědětVymazat
  2. šel by protein nahradit např. ovesnou moukou? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to nevím ty jo... protein jsem tam dávala hlavně kvůli bílkovinám a více sladké chuti, abych nemusela doslazovat :) Takže ovesnou moukou bych nahradila nanejvýš spíš ty jáhlové vločky ;) Ale zkusit to můžeš :) Bude ale určitě potřeba mnohem víc vody nebo mléka a budeš to mít málo sladké ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Můžu se zeptat, kolik to je porcí? nebo je to pro jednoho??
    Nějak si nejsem jistá...byť to může být dost trapný dotaz:-) :-D
    Vypadá to úchvatně a chci jen vědět, kolik toho můžu sníst..protože s eznám a byla bych schopná sežrat všechno (mámu, tátu a bábovku taky sním!!!)
    Díky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to měla jako jednu porci :DD Stravuju se tzv. leangains, takže jím třeba jen 3x denně, za to velké porce, ale má to docela málo kcal, tak nevidím důvod, proč bys to nemohla sníst celé jako já :D :)

      Vymazat
    2. Super děkuji,
      vím že právě jíž leangains, tak jsem chtěla vědět, jak to je:-) Jinak samozřejmě proti takovým porcičkám nic nemám...:-P prostě...TO jsem chtěla slyšéét..Už se těším. Víkendová snídaně je jasná!

      Vymazat
    3. Doufám, že ti bude chutnat stejně jako mně :)

      Vymazat
  5. Podobnou dělám také a aby byla ještě více "fit", tak do ní dávám proteinovou čokoládu od Janka :-) Lenka

    OdpovědětVymazat