čtvrtek 31. července 2014

Ztracená mezi horou jídla

Krásný večer!
Dnes trochu povídací...
Potřebuju se vypovídat a tak trochu doufám, že v tom nejsem sama a někdo mě pochopí, protože doma nic takového nenacházím.
Od té doby, co jsem měla 48kg a do hlavy jsem si musela vtlouct, že jsem opravdu vychrtlá a musím jíst, se neumím ovládat a každý den se přejídám večer k prasknutí. A necvičím! fuj styď se! Nechápu se. Nechápu, jak se můžu pořád jen ládovat sladkým a nezdravým, pomalu se ani nezvednout z gauče a i když si pořád říkám...budeš tlustá a budeš to pak horko těžko zase shazovat, jdu si pro další čokoládu. Nutno podotknout, že se přejídám potají, rodina o tom nemá ani páru, že v tom zase lítám, protože se mi v tom snaží bránit a o to víc pak moje dvě já spolu bojují. Už se nedokážu ovládat, myslím pořád jen na jídlo a cpu do sebe pátý přes devátý.
Snažím se den začít zdravě, ale pak jedeme na výlet a už to jede. Jsou prázdniny a jseš hubená, dej si co hrdlo ráčí a je to v prdeli háji. Dokonce už šidím i půst a jím snídaně, nedokážu vydržet do těch půl 12, kdy mám mít začátek feedingu. Jako by se mé staré dobré já, co mělo nějaký cíl a sen, ztratilo a nemohlo najít cestu zpět.
Nikdy jsem si nepřála, aby už začala škola.
Teď si na jednu stranu nepřeju nic jinýho, protože na intru nemám nic sladkýho a umím se tam kontrolovat.
A teď poraďte. Jak mám najít své staré dobré já?
V sobotu mám oslavu narozenin a řekla jsem si, že od pondělka začnu čistě a na trénincích ze mě bude lejt. Dokonce jsem si i naplánovala, že 3x týdně ráno posilovna a večer kardio + 1x týdně HIIT + samozřejmě dostatek ZDRAVÉHO jídla. Ale dokážu to dodržet? Opravdu začnu?...
Upřímně v to opravdu doufám, protože jinak budu v říjnu v Mexiku jako kulička a ne jako fitness zdravá a zpevněná Jana, kterou mám furt před očima, když jím tu čokoládu...pěkně v dálce jí mám, ale pořád tam někde je..
Tak snad jsem vás neunudila k smrti a děkuju za přečtení.
Pac a pusu pac a pusu, Vaše superkulička slamovic


Po dnešním večerním přejezení opět k prasknutí...

18 komentářů:

  1. Ahoj ahoj...
    musím říct, že teď jsem na tom trošku stejně jako ty. Držím sacharidové vlny (což jsem ti tu už někde psala) a tak jak nikdy nemám chuť na čokoládu a vůbec sladké obecně. Teď bych to do sebe klopila!!!
    Co ti můžu poradit je, neměj doma nástrahy. Já jsem vše vyřadila a nic nenakupuji...což je fajn, protože i když to na mě přijde..tak nemám co!
    Je fakt, že prázdniny, oslavy a dovolené jsou kritickou dobou celého roku...všude nástrahy a lákadla...pro mě je nej, když si udělám svoje jídlo které si sebou vezu, nesu kamkoli a prostě jo sním..protože vím, že večer to tahat zpět, je zbytečné, už by to nevydrželo apod. takže mě to neláká, že bych si zašla s ostatními v práci do bufetu na bagetu..
    Jsou to maličkosti ale pomáhají...
    Co se cvičení týče, je důležité, ale prvním krokem je vždy jídelníček, strava....

    Držím ti moc palečky, vím jak těžké to je!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, no mně se to záchvatové přejídání spustilo právě sacharidovýma vlnama...a ano, na intru žádné sladkosti nemám, tam jím zdravě... ale doma, kde moje rodina jí samé sladkosti atd? Nemůžu jim to vyházet...musím prostě se zvednout a zase začít a zrušit ten blok v hlavě..

      Vymazat
    2. Ahoj, tak ja mam to same, jela jsem vlny od Adenike, a co mi skoncili pom2 mesicich tak zeru ja neuvazana a az mi je blbe, nebim co stim

      Vymazat
    3. Martinko to je mi moc líto, ale přesně vím, jak se ted cítíš.. zhubla jsem za půl roku 20kg a ted je mám kvůli tomu přejídání a trouchu si říct kvůli vlnám od Adenike zase zpátky.. včera jsem začala uplně od začátku ;) Budu ti držet palečky, zvládnem to!

      Vymazat
  2. Prechádzala som/ prechádzam si tým istým. Na blogu som veľa krát písala, že keď som si spravila svoj prvý plánovaný cheat day (ktorý na koniec prerástol na "cheat week") sa neviem v jedle kontrolovať. Inokedy keď som videla čokoládu som bola úplne v pohode a nemala som na ňu chuť a teraz? Teraz ju zjem + k tomu ešte x ďalších vecí. Raz keď som bola úplne prejedená som nemohla v noci spať lebo sa mi až zle dýchalo. Tiež som sa vtedy prejedala "potajomky" a hlavne vtedy, keď naši boli na dovolenke a ja som bola sama doma (brata teraz nerátam). Chodila som v pohode cvičiť, raňajky+obed zdravé a potom to začalo. Čokoláda, arašidové maslo, čerstvá žemľa s pravým maslom (to milujem :D) -> a takto som jedla až do večera, niekoľko dní. Už som ti tu raz aj písala ohľadne sacharidových vĺn, ktoré sa snažím držať počas prázdnin. Nakoniec to skončilo tak že ich prísnejšie držím teraz od pondelka. Mám pocit, že toto prejedanie bolo aj kvôli tomu, že som počas vĺn dosť hladná (dobre vieš o čom hovorím ;D). A ako som nabrala opäť motiváciu? Keď som sa prejedla, napísala som si na papier svoje pocity aké mám a aké už nechcem zažiť. To bolo prvé čo mi pomohlo. ďalej mi pomohlo to, že som si uvedomila, že som bloggerka, ktorá píše o fitness-e, zdravom jedle a podobne. Nemôžem písať teda na blogu o zdravých veciach, keď ani ja sama sa podľa toho nebudem riadiť. Taktiež možno motivujem dievčatá, tak ich nechcem sklamať. Samozrejme že chcem mať aj vyšportovanú postavu, ale to sa berie už ako samozrejmosť keď cvičíš a podobne :)
    Ber toto všetko čo sa ti deje inak. Ono všetko zlé je na niečo dobré. Dá ti to novú skúsenosť. Mne to taktiež pomohlo si uvedomiť veľa vecí ohľadne môjho tela.
    Držím palce pri prekonaní sa. Neboj sa, toto nebude trvať doživotne. Proste si len prechádzaš takým obdobím, ktoré ti má niečo dať ;) Si silná, prekonáš sa! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuju za tenhle komentář! Posunul mě snad zase o krok vpřed a opravdu chci začít zase od začátku jak se zdravým jídlem, tak i se cvičením :) Doufám, že to je jen přechodné období a téhle nemoci se zbavím...a děkuju za rady, zkusím si napsat své pocity na papír, taky si vytisknu motivaci a napíšu si po celém pokoji to, proč to chci dělat a proč chci cvičit a jíst zdravě :) Děkuju!

      Vymazat
  3. Ahoj Jani, napsala sem ti na fb. e.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to nevím? Mně nic nepřišlo a pod zkratkou e. rozhodně nepoznám, kdo jsi :D

      Vymazat
    2. Neboj, se nezname, takze mozna to je v tech dalsich zpravach nebo nikde no :D

      Vymazat
    3. ..a jeste teda, strucne: znam to a muzu ti rict, snaz se z toho dostat co nejdriv, nebrala bych to na lehkou vahu, protoze bych ti neprala, aby ses v tom musela hrabat tak dlouho jak ja. Cim driv si budes zas jista, ze mas co nejvic normalni vztah k jidlu, tim lip. Mas super postavu, vydreny svaly ti jen tak rychle nezmizi, je tezky dojit do bodu, kdy je clovek uplne spokojenej, ale rekni si jak dlouhou cestu si uz usla a co si uz dokazala! Takze mas i na to jit porad dal za svym cilem.
      Asi me napadaji takhle obecne jen dve veci. Prvni, zkus najet na ten stravovaci rezim, kterej ti kdy nejvic psychicky vyhovoval, nemela si pri nem zachvaty prejidani a zaroven pri nem nejak neprimerene rychle nehubnes nebo nenabiras. A vydrz, myslim, ze hodne je o zvyku a ze telo ma nejradsi nejakou rutinu. K tomu sportuj a bude to ok. Na nejakej cas zadny velky experimenty typu sacharidovy vlny/velka objemovka/warrior diet/velkej cheat day atd. A pak druha, kdyby zas bylo hur, zkus si precist Brain Over Binge od K. Hansen, nebo si o ni precti u Monci na blogu. Proste pro jistotu. Ja verim, ze to zvladas (uz i pises, ze zas jis zdrave a sportujes) a ze si uzijes leto i Mexiko. Jen si proste dej pozor, at to neni tak, ze mas sice porad hezkou postavu, ale ses nestastna a bojujes s jidlem...leto je bohuzel kriticky obdobi na tohle. e.

      Vymazat
    4. Moc děkuju za supr komentář :) O té knížce u Monči na blogu už jsem četla dávno, když jsem v tom ještě tak neplavala.. :/ Ted jsem zase štastná, vyhovuje mi jíst zdravě..:) A ted cvičím denně, zase začínam trochu cvičit i s Jillian ve volných chvílích, protože přejídám se jen ve volných dnech a když žádný takový mít nebudu, tak snad to ukočíruju :)

      Vymazat
  4. Ahoj Jani, vubec prejidani neres, mas nadhernou postavu a jestli vazis 48 nebo 52, na tobe neni vubec videt... I kdyz priberes jeste dalsi 4 kila, tak se vsadim, ze to nebude vubec poznat a akorad ti to prospeje. Takze se tim fakt netrap a mlsej :-)
    Mej se krasne, Kristyna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juu moc děkuju! :) No vidět to je, říkají to i ostatní, ale líbí se jim to víc...mám 54 ted :D A už jsem zase začala sportovat a jíst zdravě, to mlsání prostě moje tělo už nepřijímá no :/

      Vymazat
  5. Mám naprosto stejný problém, od půlky května se to semnou vleče jako na houpačce,můžu ti napsat třeba na email ?Třeba bysme se mohly tak podporovat navzájem:)

    OdpovědětVymazat
  6. Možná je promlém právě v tom že když se snažíš jíst zdravě, jíš málo.. co to je za blbost jíst až v půl 12??? Má se normálně pořádně nasnídat, pak svačina, oběd, svačina, večeře (nebo ještě 2.večeře, když chodíš pozdě spát).. nevím jaký máš příjem, ale já když se snažila šidit a jedla 5-6 tisíc kJ, lítala jsem v tom pořád... teď jím 8-9 tisíc kJ, i 10 když mám mooooc pohybu a nemám potřebu se přejídat.. ROK A PŮL jsem čistá.. :-) Držím palce, hlavně si to musíš v hlavě srovnat sama, násilím to nepude.. měj se.. Dana :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak takové řeči že teď už to bylo naposled, jsem měla pořád, každý den jsem si říkala: " už nikdy více " a nepomohlo to až do té doby než jsem si to všechno uvědomila, překopala v hlavě a začala sama chtít něco změnit..
      Teď tady čtu jeden tvůj starší článek :http://slamovic-fitandhealthy.blogspot.sk/2014/04/jak-druhy-cheat-day-snedl-toho-prvniho.html
      A konkrétně jeden tvůj komentář: " držím vlny kvůli tomu, abych shodila ten tuk na břiše, chtěla jsem se trochu vyrýsovat a následně začít nabírat ;) Jo, když jsem tohle psala, vzpomněla jsem si na tebe, ale já jsem si 100% jistá, že to zvládnu ;) " -- no jo i já si tolikrát myslela že jsem si 100% jista že to bylo naposled.. houby.. ale jednou se to povede, až si uvědomíš co chceš a hlavně nedoporučuji žádné sacharidové vlny ani IF , alespoň zatím ne, třeba po roku možná jo ale teď to je velké riziko, že bys do toho mohla znovu spadnout.. a také je dobré se svěřit, klidně to řekni rodičům, nestyď se, oni o tom budou vědět a tobě to znesnadní přejídání, to je dobré pro začátek.. jistě to pomůže.. držím palce, Dana :-)

      Vymazat
    2. Trošku se s tebou v názoru co se 6x denně jíst neshoduji... tak před půl rokem bych ještě souhlasila, ale mně moc vyhovuje leangains a nosit všude milion krabiček, furt hlídat čas? né díky :) Jinak já jím už hodně a dokonce i zdravě :) Už týden jsem na zdravé stravě a zase se cítím moc dobře :) A rodičům jsem to řekla okamžitě, nemám před nimi žádné tajnosti, ale děkuju za upřímnost a za rady :)

      Vymazat