úterý 4. března 2014

ČOKO chlebíček z červené řepy

Myslim, že všichni, co už se nějakou tu dobu zajímají o zdravý životní styl vědí, že je úplně normální péct sladké dobroty z cuket, batátů, avokáda a..z ČERVENÉ ŘEPY. Jednoduše řečeno: Mňam! A tímto chci poděkovat Buráčkovi
Čerpala jsem z jejího receptu a i když jsem něco vynechala nebo něco pozměnila, i přes to je to moc moc dobré a celé čokoládové a vůbec tam ta řepa není cítit :)))
Omlouvám se za špatnou kvalitu fotky, ale pekla jsem večer, takže světelné podmínky byly opět na pěst :D

Ingredience:

  • 100g celozrnné mouky
  • cca 60g ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky)
  • 70g holandského kakaa
  • lžička jedlé sody
  • lžička prášku do pečiva
  • půl hrnku medu
  • 1 1/2 zralého banánu
  • 450g červené řepy
  • 50g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 3 vejce
Nejdříve jsem si oloupala škrabkou řepu, nakrájela ji na kostičky a cca 15 minut vařila ve vodě. Mezi tím jsem si smíchala sypké ingredience a nakrájela na hoblinky čokoládu. Pak jsem jen slila vodu z řepy, vzala tyčový mixér a pěkně jsem ji rozmixovala. Vůbec nebylo všechno včetně mě červený.  Takže pokud máte normální mixér, vemte si radši ten :D Přihodila jsem ji k sypké směsi, přidala vajíčko, rozmačkaný banán, med a čokoládu a pořádně všechno promíchala. Do formy na biskupský chlebíček jsem vložila pečící papír a opatrně tam nalila hustší vytvořené těsto. Pekla jsem 30 minut při 180 stupních :)
Na mě to je akorát tak sladké, ale pokud máte mlsnější jazýček, přidejte buď více medu nebo klidně i třtinového cukru :)
 Asi to nevypadá pod tímhle nočním světlem moc lákavě, ale věřte, že lákavý byl až moc, voněl celý dům po čokoládě a já nemohla ani dospat, jak jsem se na tu dobrotu těšila!
A to už je má dnešní snídaně :)) Božíčku.. lepší zdravou čoko mňamku jsem snad ještě nejedla :)

PS: Vždy, když jdu v kuchyni okolo zbytku co ještě zbyl to opět zavoní a já rychle utíkám z toho proklatě provoněného místa, abych to do sebe nenaházela jak nějaký čuník :D

6 komentářů:

  1. Moc se ti povedl! :-) asi ho zase brzy udělám :D
    a to P.S. mi úplně mluví z duše :D je třeba to někam schovat prostě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :) Já už ho hodně dlouho zase dělat nebudu, je to boží čokoládové peklo pro mojí postavu a je opravdu nebezpečný :D

      Vymazat
  2. červená řepa je super, ale péct z ní už nebudu! ikdyž to vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš špatné zkušenosti jo? :/ I chutná skvěle! :)

      Vymazat
  3. Vypadá dokonale! Určitě vyzkouším!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus a pak dej určitě vědět, jak ti chutnalo :)

      Vymazat