čtvrtek 20. března 2014

Nájezd na sacharidové vlny?

Krásné slunečné odpoledne přeji!:)
Dnes tak nějak ani nebudu radit, popisovat nebo vyprávět.
Spíš bych chtěla tentokrát já po vás menší radu.:) Asi většina z vás zná Adenike Endtovou- bikini fitness. Jsem hrdým fanouškem jí samotné, protože na tom byla podobně jako já a za rok se dokázala vypracovat tam, kde teď je- na fitness molech! :) Neříkám, že se také chci k něčemu takovému dopracovat, ale chtěla bych se se svou postavou zase pohnout o krok dál a tak nějak už jsem nevěděla jakou cestu zvolit. Napadlo mě tedy napsat Adenike o radu, jak vyrýsovat bříško, zpevnit postavu...poslala jsem jí své aktuální foto mé postavy a s mým překvapením odepsala, že s touhle postavou mi to nebude trvat ani 2 měsíce a budu tam, kde chci být! Vyrýsovaňoučká, zpevněná :D
Doporučila mi sacharidové vlny.
Už jsem o nich slyšela z mnoha stran, ale nikdy jsem neměla odvahu je vyzkoušet.
1) moje rodina- především mamka měla velké výhrady k mé stravě a stálému, pravidelnému cvičení. Z toho už jsme naštěstí snad venku a už mě podporuje, takže by to nemusel být takový problém :)
2) Bydlím přes týden na intru a nevím jak a co se může jíst, jestli to bude na přípravu těžké atd...
3) Nejsem žádný expert a nechci se pouštět do něčeho takového bez odborné pomoci- ale nemám peníze na nějaké sestavení jídelníčku odborníkem.
Kvůli těmto faktům jsem od toho odstoupila s tím, že prostě vyrýsovaná a zpevněná asi jen tak nebudu. :D
Adenike ale dokázala, jak strašně fajn holčina to je a opravdu ve mě vzbuzuje důvěru :) Jsme ve fázi, kdy jsem se zeptala, jestli za sestavení jídelníčku bude něco chtít- bohužel asi bude :D Ale uvidíme.. třeba to nebude taková pálka!
Jsem tak na 65% přesvědčena, že bych to mohla zkusit. Přece jenom za ty vylezlé svalíky mi to stojí :D
A proto bych se vás, kteří mě čtete, chtěla zeptat- Jaký názor máte na cyklování sacharidů? Mám do toho jít?
Nevím, třeba to nevydržím ani měsíc :D Ale podle mě to za zkoušku stojí. Ovšem jestli bude jídelníček nějaký moc drastický nebo si Adenike řekne o strašně moc penízků, půjdu nejspíš od toho. Opravdu si nechci zahrávat se svým zdravím a teď doma potřebujeme každou korunku, takže bych od toho opravdu ustoupila nebo si asi po padesáté přečetla plno článků a zkusila to podle sebe...
Tak co myslíte? Mám jít do toho nebo nemám? Popř. Co by jste mi doporučili místo cyklování sacharidů?
Např. u Kriss jsem si všimla, že teď jede nejspíš na úplném vyřazení sacharidů, ale nevím jaké to už na ní mělo účinky, jestli se cítí fajn atd... :)

Každopádně budu ráda za každý váš komentář- názor, radu, cokoliv :)
Přemýšlím, že bych se šla někam projít, když je tak krásně :) Dnes jsem si naordinovala odpočinkový den- i když nerada. Ale cítím se unavená a tak tělo nechám odpočívat :)
Krásný zbytek tak krásného dne!

4 komentáře:

  1. Cyklování sacharidů je účinné, není možné, aby se při něm člověk nezbavil tuku. Vážně to funguje. ;)
    Já teď redukuji s pomocí low-carb stravy, ale tam je to založeno zase na jiném principu, takže to nelze srovnávat. Navíc sacharidy tam pořád mám, ale čerpám je hlavně ze zeleniny, nepočítám-li vločky ke snídani. Svůj metabolismus teď ze sacharidového přetransformovávám na tukový, tedy jím hodně tuků v podobě olejů, ořechů, tučnějších ryb, aby tělo bralo energii právě z tuků. Je to složitější. :)) Nicméně bych ráda potom směrovala až k paleu, které je právě zaměřeno na vše, co jsem zmínila, ovšem bez těch vloček.
    Upřímně si tedy myslím, že pokud člověk nejede na nějaké závody, tak jsou sacharidové vlny zbytečným zásahem do organismu. Ale je to zase o názorech, no. Já bych do toho jen tak pro svůj dobrý pocit nešla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahaaaa, tak už tomu aspoň trochu rozumím! :D
      Jo, já jsem ráda, že jsi napsala svůj názor :) Já bych do toho šla na měsíc, dýl rozhodně ne...

      Vymazat
  2. já vlny zrovna ted jedu, ale hoodně modifikované...žádné vlny typu maso + rýže každý den...jím co jsem jedla předtím jen přesně vážím sacharidy, vlastně všechno, jen občas (no častěji) uzobávám tuky a přesahuju bílkoviny :D
    úbytek čekám až později, navíc ted zrovná mám MS, tkže váha určitě kecá :D
    vlny jsou až do poslední fáze, kdy to jinak nejde. Být tebou zkusím nejdřív klasické zdravé stravování podpořené pohybem a vlny později :) hlavně to chce kvalitní suplementaci jinak příjdeš o svaly a to určitě nechceš :)
    Ohledně peněz, vyjde to draho. Ale taky si můžeš kuřata nakoupit ve slevě a mít obědy na 2 týdny. Vajíčka máme naštěstí domácí, ale ty dávám stejně jen na večeři. Prodraží se mi akorát tvarohy :D
    Nechceš zkusit lehké vlnění sacharidů, které postovala Monča z fitness-as-a-lifestyle.blogspot.cz?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, co se týče pohynu a zdravého stravování tak na něm jsem už 5tým měsícem, to se neboj :D Shodila jsem 14kg ;) No Adenike mi to slíbila za 300kč, což mi nepřijde moc :) Já právě nevím jak tomu postovala Monča, ale také jsem přemýšlela, že to vezmu pozvolněji než takhle moc radikálně...

      Vymazat