sobota 8. března 2014

VYZKOUŠENO-ODLOŽENO

Dobrý deeen!
Dnes pro vás nemám ani žádný receptík, ani žádné food diary.
Dnes bych se chtěla věnovat něčemu, co jsem za poslední dny měla možnost vyzkoušet. Jedná se o vyřazení příloh, tudíž o velké snížení příjmu sacharidů/den. Chtěla jsem to vyzkoušet, jelikož snížení sacharidů mi doporučoval jeden výživový poradce tak jako tak. Prostě jich mám nadmíru... Měla jsem prázdniny, tak jsem si řekla proč vlastně ne a s chutí jsem se do toho vrhla. Samozřejmě jsem si nemohla odepřít sacharidy v podobě ovesných, jáhlových, rýžových kaší a různých dobrot k snídani z ovesných vloček :D Ale i tak jsem měla jen 50g, někdy trochu méně, k tomu banán a stačí! K obědu už jsem si naordinovala jen bílkoviny a zeleninu a tak to bylo vlastně až do večera. No řekněme, že jsem byla první dny nadšená ze své postavy..teda myslím si, že byly vidět změny, já je viděla :D Moje bříško se začalo o dost více rýsovat a svalíky byly více viditelné :D Jásala jsem.
ALE!! Mělo to i velké nevýhody. Jako např. opravdu jsem byla jak tělo bez duše. Špatnou náladou začínaje, špatnými výkony konče. A to mi opravdu vadilo. A mým blízkým také...Ano, zkoušela jsem nové, možná těžší tréninky, ale zlom přišel ve chvíli, kdy jsem si schválně naplánovala jeden ze starších workoutů od Boba Harpera, který jsem zvládala dobře. Prostě zadýchaná jsem byla akorát, tělo dostalo zabrat, ale necítila jsem se tak, jako tentokrát! Už na začátku jsem myslela, že to snad ani není moje tělo, chtěla jsem to okamžitě vzdát, protože jsem neměla kde brát tu sílu tohle dokončit. Dokončila jsem, nejsem žádný Béčko! :D Ale chtělo to se fakt zakousnout a jít skoro za své možnosti.
Možná je to jen můj pocit, ale mému tělu opravdu chyběla energie. A proto jsem to po týdnu, ano jen týdnu zavrhla. V nadpisu mám ODLOŽENO. Úplně to nezavrhuji, přece jen, až budu chtít opravdu pořádně postavu vyrýsovat, bude to snížení sacharidů rozhodně vyžadovat, a to o dost. Ale o tom si raději promluvím s nějakým odborníkem, než abych se do toho asi pouštěla opět sama. :)
Od včerejška jsem opět k obědu přidala přílohu v podobě bulguru, ale jak říkám, i tak musím sacharidy prý omezit, protože jich mám víc než potřebuji. A to já moc dobře vím... takže přílohy jsem opravdu zmenšila, ale mám je a po pravdě... cítím se hned mnohem líp :) Dnes jsem už vstávala plná energie a s dobrou náladou :) Ani to, že jsem si při vaření kaše rozbila svojí nejmilovanější misku mě nerozhodilo! :/ :D
Prostě a jednoduše, i když chci mít krásnou vyrýsovanou postavu, musím své tělo poslouchat a jemu se tohle nelíbilo. A tak to jednoduše házím do kouta a vrátím se k tomu až to opravdu, ale opravdu bude třeba. :)
Zároveň s touhle zkušeností jsem se rozhodla cyklovat. Tudíž, jeden den budu mít sacharidů míň, druhý den víc. Myslím si, že za zkoušku opět nic nedám.Tak uvidíme, ale rozhodně to nehodlám přehánět. Sice mám svojí hlavu, ale i ta je občas rozumná :D A vím, že zdraví je jen jedno a takhle tělo mučit úplným skoro vynecháním sacharidů by vedlo spíš do pekla než na fitness mola :) + MĚLA JSEM OBROVSKÉ CHUTĚ NA SLADKÉ! Hlavně večer a to se mi už hoooodně dlouho nestalo. Takže vítejte přílohy, sbohem chutě na sladké!

Jestli jste dočetli až sem, moc vám děkuji! Vím, že to asi není moc zajímavé, ale chtěla jsem se podělit o své zkušenosti a vlastně si tím i zpečetit to, že opravdu nemá cenu zbytečně blbnout :)

A co vy? Zkoušeli jste někdy něco podobného? Máte s tím dobré/špatné zkušenosti?:) Za každý názor budu moc ráda :)

7 komentářů:

  1. Já myslím, že jsi byla hlavně unavena kvůli tomu, že tělo nemělo z čeho čerpat energii. Já teď jedu tzv. low carb, kdy mám opravdu minimum sacharidů (tzn. jen vločky ráno a pak už celý den jen zeleninu), bílkoviny a hodně tuků, ze kterých právě čerpám tu energii. První dny byly kruté, ale tělo si zvykne. ;)
    Cyklování sacharidů může být také fajn, i když ho sama otestované na sobě nemám. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahaa, no tak to je možný, že já měla i minimum tuků. :/ Těch se bojím a vlastně ty sacharidy jsou větší zlo, když jich je moc :D Tak já teda nevím :D Zkusit to ještě můžu :) Každopádně jsem si snížila sacharidy i tak, tak uvidíme :)

      Vymazat
  2. Těo energii z něčeho brát musí. Takže jak píše Kriss - když snížíš sacharidy, musíš navýšit alespoň tuky! Věř, že pak se postava taky bude pěkně formovat a navíc budeš mít energii ;) Ale samozřejmě i tento způsob nemusí každému vyhovovat - někdo je třeba zrovna "sacharidový" tip a bez sacharidů se úplně neobjede ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vím, moje chyba...zbytečně se tuků bojím :) Zkusím to znova! :)

      Vymazat
  3. Já si život bez sacharidů nedovedu představit...zkoušela jsem je vyřadit a nebo snížit a akorát to vedlo ke špatné náladě, únavě a obrovským chutím. I přesto, že jsem navýšilla tuky :) Na každého platí asi něco jiného, já se budu držet staré osvědčené klasiky a asi se do žádných experimentů nepohrnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě taky měla strašné chutě na sladký :/ Ale zkusím to s tím navýšením tuků :)

      Vymazat
  4. Já taky při vyřazení, chutě, nálada..

    OdpovědětVymazat