Uznávám, že to asi nevypadá moc lákavě, ale opak je pravdou, je to moc dobré! :) A i takový odpůrce kapusty jako já se olizuje ještě teď :P :) |
Ingredience:
- 1 velká kapusta
- libové vepřové maso (celé balení)
- cibule
- lžíce tuku(máslo, hera...)
- jíška
- stroužek česneku- můžete i více
Do většího hrnce šupsněte lžíci másla, přidejte vepřové maso nakrájené na kostičky, které jsme dopředu osolili a opepřili. Pomalu opékejte, až se maso "zatáhne". Poté přilijte vařící vodu (tak aby maso bylo ponořené) a tak cca 15-20 minut nechte maso dusit pod pokličkou. Po cca 20 minutách do hrnce přidejte celou nakrájenou kapustu na kousky a přilijte vařící vodu, aby byla kapusta ponořená. Dejte pod pokličku a za občasného míchání nechte dusit spolu s masem ještě alespoň 30-40 minut, dokud maso pořádně nezkřehne :) Pak jen připravte jíšku, přihoďte stroužek prolisovaného česneku, zamíchejte, podle chuti můžete dosolit a dopepřit a je hotovo :) Podávat můžete vlastně asi s čím se vám zachce, my jsme z toho doma udělali něco jako omáčku/pyré. Jeden den jsem servírovala s rýží, druhý den s bramborami a obě kombinace byly skvělé, rozhodně doporučuji vyzkoušet :)
Dobrou chuť! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat