pondělí 17. února 2014

Ovesná kaše s VAJÍČKEM

Možná si říkáte... s vajíčkem? Jako vážně? Nooo jako vážně! :D Pro mě to byla taky úplná novinka, ale když jsem hledala různě po internetu nějaký nový způsob, jak na mojí milovanou ovesnou kašičku, padl mi do oka tenhle recept :) Je to strááášně moc jednoduché a nic lepšího jsem snad ještě nejedla :)

Ingredience:

  • cca 50g (nebo vaše dávkování) ovesných vloček
  • asi 250ml vody, mléka (já dávala půl na půl)
  • vajíčko
  • ovoce, oříšky, kokos
  • a pokud máte mlsnější jazýček, tak si to doslaďte třeba kapkou medu :)
Vločky uvařte tak, jak jste zvyklí, až vám začnou houstnout, klepňete tam vajíčko a míchejte. Opravdu jen chvilku, aby se vám z toho neudělal kámen :D Já jsem si mezi tím na malé kousky pokrájela 1/2 banánu a přihodila ho do kaše- krásně to osladí :) Ještě chvilku jsem míchala, nalila do mističky, ozdobila druhou 1/2 banánu, posypala kokosem a jako sladkou tečku jsem si nakrájela sušenou švestku:) No prostě bašta! Nevěřili byste, jak vás to zasytí :) Opravu to vajíčko je tam znát- dostanete do sebe aspoň i nějakou tu bílkovinu :)) Měla jsem co dělat to dojíst, ale bylo to tak moc dobrý, že jsem tam nakonec stejně nenechala ani ždibec :P Tak přeju dobrou chuť a pěkný zbytek pondělního večera! :) Ať už je pátek!

2 komentáře:

  1. O vajíčku v ovesné jsem již slyšela, ale pořád si to nějak nedovedu představit...no ale když to tak vychvaluješ, možná že to i zkusím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus! Je to fakt mňaaaaamka :) Akorát dej vážně trochu víc vody(nebo mléka) než jsi zvyklá, protože to vajíčko to pěkně zahustí :)

      Vymazat