čtvrtek 20. února 2014

Ovesný muffin za pár vteřin

Zdravím!
Nedokážete si představit, jak se teď mám fajn! Odjela jsem si o den dřív domů, takže teď hezky sedím se svým oblíbeným zeleným čajíkem u televize a čekám na mojí maminku, až přijede z práce a po týdnu si zase pořádně pokecáme :) A když už jsem u mojí maminky...udělala mi nejvíc největší radost a první, co jsem uviděla, když jsem odhodila kufr před kuchyní na chodbě, byla krásná skleněná zapékací mistička jenom pro mě 3:D Takže budu moct zkoušet různé nové receptíky, protože když něco zkouším v naší velký zapejkačce, jim to pak tejden, protože sem to málo osladila a blaaa blaaa, takže si budu pěkně péct pro sebe a zkoušet, zkoušet, zkoušet a když se to povede, prostě to pak upeču ve velkým i pro ostatní :) Jupííí, já se tak těším, až ji prvně využiju :)))) No ale dost už zase toho mýho věčnýho povídání,..že ty se vždycky tak rozkecáš a přitom holky zajímá ten recept na muffin! No tak jdem na to! Je to rychlovka a to se občas ráno při nestíhání vyplatí :)
Omlouvám se opět za nekvalitní fotku, ale opět jsem to chtěla hned sníst :D Ale já se  polepším! Když budu jíst doma, vždy už bude foceno jen mým Canooonem ♥
                 

Ingredience:

  • čtvrt až půl hrnku ovesných vloček
  • 1 vajíčko
  • lžíce mléka/vody
  • na oslazení lžičku medu, nebo cokoliv čím si sladíte :)
  • dle chuti skořici, rozinky, hořkou čokoládu (doporučuju! :) ), oříšky
  • banán nebo jiné ovoce
Do hrnečku jsem si nasypala ovesné vločky, klepla do toho vajíčko, přidala lžíci vody a lžičku medu, posypala trochu rozinkama a vše pořádně promíchala. Hodila jsem směs na 1min. a 15s do mikrovlnky, vyklepla na talíř, přelila banánovým pyré (banán jsem vidličkou rozmachťala :D) a dozdobila jablíčkem. Mňamka za pár minutek a zároveň výživná a zdravá snídaně :) pozn. šéfkuchaře : dýl jak tu 1min 15s to v mikrovlnce nenechávejte, mám odzkoušeno, že pak už je to moc suchý..takže když to chcete mít víc mazlavý, minutka by asi klidně mohla stačit :)
Tak přeju dobrou chuť a krásný zbytek večera! :)

4 komentáře:

  1. Je moc hezké číst tak nadšený úvod...jak z mističky (budu se těšit, co s ní vymyslíš!), tak z maminky...protože v dnešní době jako by si mnoho lidí (a hlavně mladých) svých rodičů vůbec nevážilo :)
    Jinak moc děkuji za tak milé komentáře, udělaly mi obrovskou radost:) Je dobře, že Tě cvičení a zdravý životní styl baví, jen tak dál, jen koukám-12kg, to je obrovský úspěch, gratuluji!! :)

    No a k receptu-DÍKY! :D Protože jsem zjistila, že doma nic nemáme, až na vločky, vajíčka a suchý starý chleba...takže snídaně je jasná:)

    OdpovědětVymazat
  2. jé vůbec není za co! :) já zase moc děkuju tobě, že si moje články čteš :) :D To víš, začneš si rodičů pořádně vážit až když je máš možnost vidět jenom 2x v týdnu :) Jinak mističku jsem už dneska využila k obědu, možná sem hodím recept :) A včera jsem se vážila a už to není 12, ale 15kg :D koukala jsem jak blázen! :) Tak snad se někdy propracuju k postavě, jakou máš ty :) A k tý snídani- vůbec nemáš za co, tahle rychlovka se fakt občas vyplatí :D

    OdpovědětVymazat
  3. trošku mě ta mikrovlnka děsí:) moc mi to z ní nejede! ale je fajn,že se máš "tak faaajn" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mikrovlnka je fajn věc, když vážně spěcháš :) Mně to chutnalo a jako taková zdravá rychlovka je to ideální! :)

      Vymazat